Loading…
  • Gradbene storitve

    Gradbene storitve

Imenujemo jih tudi plavajoči tlak, kar pomeni da se estrih (betonski del tlaka) nikjer ne dotika stene in plošče, tako je onemogočen kakršen koli zvočni prenos v višja ali nižja nadstropja.
Estrihi predstavljajo osnovo na katero nadgrajujemo poljubne podlage kot so parket, laminat, keramika, itd…

Storitev se izvaja tako, da stroj za mešanje in transport betona postavimo pred objekt in po ceveh trasportiramo beton v notrajnost objekta. V beton dodajmo tudi mikroarmaturo iz plastičnih vlaken in plastifikator za talno ogrevanje, seveda, kjer je to potrebno. Ta beton nato v vaših prostorih poravnamo z letvami na že prej določeno višino in z strojno zagladimo. Za razliko od drugih, uporabljamo za glazuro mivko in s tem je uporaba kakeršnih koli izravnalnih mas odveč..

Sušenje za keramiko od 20 do 30 dni (odvisno od debeline estriha in vremena). Sušenje za parket, laminat od 45 do 60dni (odvisno od debeline estriha in vremena).

Za estrih je priporočljivo, da so vsa okna in vrata zaprta vsaj 7 dni po izvedbi estriha, ker s tem preprečimo prehitro sušenje in razne razpoke v tlaku. Priporočljivo je tudi vlaženje estriha, ker s tem dosežemo večjo trdnost ( posebno v vročih dneh).

Na betonsko ploščo najprej položimo (varimo) hidroizolacijo V3/V4 (izotem), seveda tam, kjer je to potrebno npr.: balkon teras klet, s tem preprečimo možnost dostopa vlagi.

Začnemo z polaganjem izolacijskih materialov, če v tleh potekajo inštalacije, je priporočljivo dvoplastno položiti izolacijo, pri čemer je debelina spodnje plasti enaka višini inštalacij. Med estrih in steno položimo dilitacijski trak in s tem preprečimo dotik estriha s steno in prenos zvoka. Izolaciji sledi folija, ki preprečuje navlaženje izolacije z vlago iz estriha. Za talno gretje najpogosteje uporabijo sistemske plošče z čepki.

 

 

Ker po navadi nobena betonska plošča ni ravna, oz. je preveč inštalacij in je onemogočeno polaganje klasične izolacije, je potrebna izravnava z mletim stiroporjem. Služi nam kot odlična podlaga za talno gretje. Postopek vgradnje je isti kot pri strojnem tlaku.

Pospeševalec sušenja estriha se uporablja tam, kjer želimo kontrolirano in hitreje doseči pogoje oz. zrelost estriha, za polaganje končnih oblog.
Uporabljamo gradbeno geološko neoporečen dodatek na bazi polikarboksilata, brez klorida. Za doseganje zrelosti-primerne vlažnosti v 4-21 dneh.

Industrijski tlaki se uporabljajo v industriji in objektih, kjer je zahteva po večji mehanski odpornosti. Po izravnavi in osnovni obdelavi površine sledi postopek obdelave betona. Beton obdelujemo z rotacijskimi gladilkami, katerega lahko oplemenitimo z mineralnimi posipi npr.(TAL M KVARC, itd..)

 

GRADBENIŠTVO JERIČ, JANEZ JERIČ S.P.

Grahovo 37, 1384 Grahovo


E-pošta:
Telefon: 040 593 374


Davčna številka: 21615357
Matična številka: 6601880000